Špageti sa šparglama u sosu od pasulja

Potrebno je (za 4 osobe): 400 gr špageta (linguini), 200 gr kuvanog belog dugiljastog pasulja (kanelini – konzerva), 200 gr očišćenih špargli, 12 očišćenih repova rakova (kozice/gambori/škampi), bosiljak, supa od povrća, maslinovo ulje, so, biber u zrnu.

Špageti sa šparglama i morskim plodovima

Priprema: Stavite blago posoljenu vodu u šerpu, pa na vatru da se greje – u njoj ćete skuvati testeninu.

Izmiksajte (blenderom) kuvani pasulj i 100 ml supe od povrća, posolite i pobiberite. Špargle isecite na trake pa ih propržite u većem teflonskom tiganju, kratko na malo ulja, zajedno sa rakovima. Dodajte kuvanu i oceđenu testeninu pa sve zajedno promešajte na jačoj vatri. Posolite, dodajte bosiljak isečen na rezance, sos od pasulja i sveže mleveni biber. Služite odmah.

Primjedbe