Najbolje testenine po profesionalcima

Evo koji oblici testenine su najbolji, prema mišljenju profesionalnih kuvara.

Široki rezanci 
Papardele

Šire od taljatele, uže od lazanja, papardele su idealne za ukusne i guste sosove koji često sadrže konkretne komade mesa, povrća ili pečuraka.

Osim zbog ukusa i oblika, šefovi hvale široke rezance jer izgledaju veoma elegantno na tanjiru.Velike školjke
Konkiljoni, testenina u obliku velikih školjki, izgleda veoma efektno na tanjiru.

Njihova je prednost u tome što mogu da pokupe veliku količinu sosa, ali služe i za hladne salate. Često se prave sa sosovima na bazi mesa i zapeku u rerni, posute sirom.

Velike školjke

Konkiljoni, testenina u obliku velikih školjki, izgleda veoma efektno na tanjiru.

Njihova je prednost u tome što mogu da pokupe veliku količinu sosa, ali služe i za hladne salate. Često se prave sa sosovima na bazi mesa i zapeku u rerni, posute sirom.

Konkiljoni

Špagete

Najpopularnija vrsta testenine odlično se slaže uz kremaste sosove i rague, uz meso i povrće.

Špagete se jedu sa malim ćuftama od mesa, ali i sa jednostavnim sosovima sa belim lukom i maslinovim uljem ili paradajzom.

Špagete

Orekijete

Testenina koja ima oblik malog uha ima tanje središte i rapave ivice napravljene tako da sa lakoćom pokupe sos.

Orekijete dolaze iz Apulije sa italijanskog juga i tradicionalno se prave od tankih krugova svežeg testa koji se lagano pritisnu palcem kako bi se dobio prepoznatljiv oblik.

Orekijete

Lingvini

Pljosnatije od špageta, lingvini imaju veću površinu za upijanje bogatih, ali i laganih sosova.

U Italiji ovu testeninu obožavaju s vongolama i drugim vrstama školjki ili plodova mora.

Odlično se slaže s jednostavnim sosovima, kao što je klasična marinara, kao i sosovima od crnog bibera i sira i belog luka i maslinovog ulja.

A posebno zadovoljstvo je namotavanje lingvina na viljušku.

Lingvini 


Preuzeto sa sajta: informer.rs

Primjedbe