Potrebno je: 500 gr šargarepe, 250 gr šampinjona, 1 glavica luka, 100 gr mesnate dimljene slanine, 50 gr putera ili margarina,, 1 čaša belog vina, so, biber, prstohvat šećera, 1 vezica peršuna, limunov sok.
![]() |
Šargarepa i šampinjoni |
Priprema: Očistite šargarepu i šampinjone, operite i isecite na tanke ploške. Luk ogulite i isecite na kockice. Isto uradite i sa slaninom. U šerpi zagrejte puter ili margarin, dodajte slaninu i luk i kratko prepecite. Zatim dodajte šargarepu i šampinjone, pa zalijte belim vinom.
Na slaboj vatri kuvajte 15 do 20 minuta. Začinite solju, biberom i
šećerom. Peršunovo lišće operite, usitnite i pospite njime povrće.
Začinite limunovim sokom i poslužite.
Primjedbe
Objavi komentar