Potrebno je: 4 kobasice za kuvanje (po 150 gr), 2 glavice crnog luka, 1 čen belog luka, 500 gr krompira, 20 gr putera ili margarina, ¼ l supe, 4 paradajza (200 gr), 2 tikvice (400 gr), so, biber, mlevena crvena paprika.
![]() |
Složenac od povrća i kobasica |
Priprema: Operite luk i beli luk. Crni luk
isecite na kockice, a beli luk izgnječite. Krompir ogulite, operite i narežite
na ploške. Puter ili margarin zagrejte i na njemu propržite kockice crnog luka,
dodajte beli luk, a zatim ploške krompira. Sve kratko prodinstajte. Zalijte
supom i kuvajte oko 10 minuta na umerenoj vatri. Paradajz i tikvice operite i
isecite grubo na kocke. Isecite i kobasice. Sve dodajte u lonac sa krompirom,
začinite solju, biberom i mlevenom crvenom paprikom. Kuvajte još oko 10 minuta.
Primjedbe
Objavi komentar