Složenac od povrća i barenih kobasica

Potrebno je: 4 kobasice za kuvanje (po 150 gr), 2 glavice crnog luka, 1 čen belog luka, 500 gr krompira, 20 gr putera ili margarina, ¼ l supe, 4 paradajza (200 gr), 2 tikvice (400 gr), so, biber, mlevena crvena paprika.

Složenac od povrća i kobasica

Priprema: Operite luk i beli luk. Crni luk isecite na kockice, a beli luk izgnječite. Krompir ogulite, operite i narežite na ploške. Puter ili margarin zagrejte i na njemu propržite kockice crnog luka, dodajte beli luk, a zatim ploške krompira. Sve kratko prodinstajte. Zalijte supom i kuvajte oko 10 minuta na umerenoj vatri. Paradajz i tikvice operite i isecite grubo na kocke. Isecite i kobasice. Sve dodajte u lonac sa krompirom, začinite solju, biberom i mlevenom crvenom paprikom. Kuvajte još oko 10 minuta.

Primjedbe