Slatki venčići sa šlagom i voćem

Potrebno je za nadev: 600 gr slatke pavlake, 260 gr šećera, 100 gr ruma, 2 jabuke, 2 kruške, kokosovo brašno, šećer u prahu.

Za venčiće: 270 gr brašna, 100 gr putera, 20 gr šećera u prahu, 15 gr pivskog kvasca, 2 žumanca, mleko, so.

Venčići sa šlagom i voćem

Priprema: Izmrvite kvasac i pomešajte ga sa 200 gr brašna. Umesite testo sa 50 gr mlakog mleka (ili nešto više, po potrebi). Testo treba da bude meko i elastično. Ostavite ga da nadolazi dok ne udvostruči zapreminu. Dodajte žumanca, šećer, 70 gr putera, 70 gr brašna, malo soli, pa dobro izradite. Napravite od testa 8 venčića, stavite ih u odgovarajuće kalupe i ostavite testo da u njima ponovo nadolazi (da udvostruči zapreminu). Pecite u pećnici 20 minuta na 180 ⁰C.

Pomešajte 200 gr šećera sa 200 gr vode i stavite na vatru da proključa, a zatim dodajte voće očišćeno i isečeno na kockice i skuvajte ga. Ocedite voće, pa dodajte rum u šećerni sirup. Ovom tečnošću premažite pečene venčiće, presecite ih na polovine i nadenite slatkom pavlakom umućenom sa 60 gr šećera u prahu.

Na kraju, ukrasite voćem, pospite kokosovim brašnom i šećerom u prahu.

Primjedbe