Potrebno je za nadev: 600 gr slatke pavlake, 260 gr šećera, 100 gr ruma, 2 jabuke, 2 kruške, kokosovo brašno, šećer u prahu.
Za venčiće: 270 gr
brašna, 100 gr putera, 20 gr šećera u prahu, 15 gr pivskog kvasca, 2 žumanca,
mleko, so.
![]() |
Venčići sa šlagom i voćem |
Priprema: Izmrvite
kvasac i pomešajte ga sa 200 gr brašna. Umesite testo sa 50 gr mlakog mleka (ili nešto više, po potrebi). Testo
treba da bude meko i elastično. Ostavite ga da nadolazi dok ne udvostruči
zapreminu. Dodajte žumanca, šećer, 70 gr putera, 70 gr brašna, malo soli, pa
dobro izradite. Napravite od testa 8 venčića, stavite ih u odgovarajuće kalupe
i ostavite testo da u njima ponovo nadolazi (da udvostruči zapreminu). Pecite u
pećnici 20 minuta na 180 ⁰C.
Pomešajte 200
gr šećera sa 200 gr vode i stavite na vatru da proključa, a zatim dodajte voće
očišćeno i isečeno na kockice i skuvajte ga. Ocedite voće, pa dodajte rum u
šećerni sirup. Ovom tečnošću premažite pečene venčiće, presecite ih na polovine
i nadenite slatkom pavlakom umućenom sa 60 gr šećera u prahu.
Na kraju,
ukrasite voćem, pospite kokosovim brašnom i šećerom u prahu.
Primjedbe
Objavi komentar