Potrebno je (za 40 komada): 375 gr brašna (plus za posipanje), 250 gr putera, 100 gr šećera, 3 žumanca, so.
- Za glazuru: 200 gr
bele čokolade, 1 kašika brendija (konjaka),
3-4 kašike
šećera, 2-3 kašike
strugane limunove korice.
Priprema:
- Penasto umutite omekšali puter, postepeno dodajte šećer i jedno po jedno žumance naizmenično sa brašnom (prosejanim) i malo soli. Testo zavijte u alu foliju i ostavite u hladnjak da se odmori.
- Na dasci posutoj brašnom razvaljajte testo do debljine 1 cm i okruglom modlom (u obliku cveta prečnika 3,5 cm, ili većom) vadite kolačiće. Drugom modlom, malom i okruglom (prečnika 1 cm), u sredini napravite otvor.
- Slažite ih na plitku tepsiju obloženu pek papirom i pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 170 ⁰C oko 15-20 minuta. Stavite ih na rešetku da se ohlade.
- Pripremite glazuru. Na tihoj vatri, na pari, otopite belu čokoladu sa brendijem. Mutite malom žicom i ostavite da se prohladi.
- Umačite kolačiće gornjom površinom u istopljenu čokoladu i složite na rešetku. Kad se prohlade, složite ih na tacnu i pospite rendanom limunovom koricom pomešanom sa šećerom. Stavite ih u hladnjak na pola sata da se glazura od čokolade stegne.
Primjedbe
Objavi komentar