Rolat sa šlagom i belom čokoladom

Potrebno je (za 8 osoba): 300 gr umućene slatke pavlake, 200 gr rendane bele čokolade, 2 kašike žutog poslastičarskog krema, šećer u prahu, Maraskino.

Za biskvitno testo: 80 gr brašna, 80 gr šećera, 20 gr skroba, 15 gr meda, 3 žumanca, 2 jajeta.

Rolat sa šlagom i belom čokoladom

Priprema: Penasto umutite jaja sa šećerom, umešajte ostale sastojke, pa sipajte masu u plitku tepsiju (38x29 cm) obloženu pek papirom. Pecite u pećnici na 180 ⁰C oko 7-10 minuta. Izručite testo na dasku posutu šećerom.

Ohlađeno testo premažite mešavinom Maraskina i vode (1:1), preko toga premažite umućenu slatku pavlaku pomešanu sa žutim kremom. Napravite rolat, pa ga uvijte u alu foliju. Stavite rolat u zamrzivač 3 sata. Nakon toga ga izvadite iz zamrzivača, odmotajte foliju i uvaljajte ga u rendanu belu čokoladu.

Primjedbe