Potrebno je (za 8 osoba): 300 gr umućene slatke pavlake, 200 gr rendane bele čokolade, 2 kašike žutog poslastičarskog krema, šećer u prahu, Maraskino.
Za biskvitno testo: 80 gr brašna, 80 gr šećera, 20 gr
skroba, 15 gr meda, 3 žumanca, 2 jajeta.
![]() |
Rolat sa šlagom i belom čokoladom |
Priprema:
Penasto umutite jaja sa šećerom, umešajte ostale sastojke, pa sipajte masu u
plitku tepsiju (38x29 cm) obloženu pek papirom. Pecite u pećnici na 180 ⁰C oko
7-10 minuta. Izručite testo na dasku posutu šećerom.
Ohlađeno testo
premažite mešavinom Maraskina i vode (1:1), preko toga premažite umućenu slatku
pavlaku pomešanu sa žutim kremom. Napravite rolat, pa ga uvijte u alu foliju.
Stavite rolat u zamrzivač 3 sata. Nakon toga ga izvadite iz zamrzivača,
odmotajte foliju i uvaljajte ga u rendanu belu čokoladu.
Primjedbe
Objavi komentar