Potrebno je (za 4 osobe): 4 šnicle od belog pilećeg mesa, 100 gr parmezana, 1 jaje, maslinovo ulje, malo putera, biber, so.
Priprema: Nastružite parmezan u činiju (možete
upotrebiti i ribani) i pomešajte sa začinima. U posebnu činiju ulupajte jaje.
Šnicle malo istanjite čekićem za meso, a zatim ih provucite kroz jaje, pa
uvaljajte u začine i parmezan. Šnicle moraju biti u potpunosti prekrivene
parmezanom. Na velikom tiganju zagrejte 2 kašike maslinovog ulja sa malo putera.
Šnicle zarumenite na srednjoj vatri, pa smanjite i pecite još par minuta.
![]() |
Pileće šnicle i garnirane tikvice |
Garnirung od tikvica
Potrebno je: 1 kg mladih tikvica, 4 čena belog luka,
peršun, ulje, biber, so.
Priprema: Operite tikvice i odsecite im krajeve. Isecite
ih na kolutove debljine 5 mm, posolite i ostavite da odstoje. Očistite beli luk
i sitno ga iseckajte. Počnite sa pečenjem tikvica na tiganju. Pet minuta pred
kraj dodajte beli luk, koji će tako zadržati svoj miris. Pobiberite i dodajte
peršun kada pečenje bude gotovo. Poređajte oko pilećih šnicli.
Primjedbe
Objavi komentar