Pileće šnicle sa garniranim tikvicama

Potrebno je (za 4 osobe): 4 šnicle od belog pilećeg mesa, 100 gr parmezana, 1 jaje, maslinovo ulje, malo putera, biber, so.

Priprema: Nastružite parmezan u činiju (možete upotrebiti i ribani) i pomešajte sa začinima. U posebnu činiju ulupajte jaje. Šnicle malo istanjite čekićem za meso, a zatim ih provucite kroz jaje, pa uvaljajte u začine i parmezan. Šnicle moraju biti u potpunosti prekrivene parmezanom. Na velikom tiganju zagrejte 2 kašike maslinovog ulja sa malo putera. Šnicle zarumenite na srednjoj vatri, pa smanjite i pecite još par minuta.

Pileće šnicle i garnirane tikvice

Garnirung od tikvica

Potrebno je: 1 kg mladih tikvica, 4 čena belog luka, peršun, ulje, biber, so.

Priprema: Operite tikvice i odsecite im krajeve. Isecite ih na kolutove debljine 5 mm, posolite i ostavite da odstoje. Očistite beli luk i sitno ga iseckajte. Počnite sa pečenjem tikvica na tiganju. Pet minuta pred kraj dodajte beli luk, koji će tako zadržati svoj miris. Pobiberite i dodajte peršun kada pečenje bude gotovo. Poređajte oko pilećih šnicli.

Primjedbe