Marinirane sardine na više načina

Na ovaj način marinirane sardine možete servirati na više načina: kao glavno jelo, dijetalni obrok ili sendvič. Pri kupovini odabrite nešto veće sardine, koje se mogu lepo očistiti.

Potrebno je: 16 većih sardina, 2 glavice crnog luka, 1 kašika sirćeta, 1 limun, 3 kašike semenki suncokreta, malo brašna, ulje.

Marinirane sardine

Priprema: Očistite sveže sardine, uvaljajte ih u brašno, pa ispržite na ulju. Očistite crni luk i propržite ga 10 minuta, dodajte semenke suncokreta, kašiku sirćeta i par kriški limuna. Sve to promešajte i ostavite da odstoji na hladnom.

Način serviranja:

  1. Zagrejte u šerpi sos od bosiljka i pomešajte ga sa 400 gr kuvane testenine. Dodajte marinirane sardine i još jednom sve zajedno promešajte.
  2. Kriške prepečenog hleba premažite belim lukom, namažite pireom od paradajza i stavite preko 2 sardine. Pospite sa malo seckanog peršuna.
  3. Pomešajte 150 gr zelene salate sa par kriški limuna i četvrtinama sardina. Začinite sa seckanim peršunom, limunovim sokom i sa malo maslinovog ulja. Dobili ste zdrav dijetalni obrok.

Primjedbe