Lepinje sa paradajzom i mocarelom

Sat vremena ranije pripremite testo za lepinje i stavite šaku opranog pasulja u mlaku vodu da nabubri.

Potrebno je: 6 paradajza, 60 gr crnih maslina, 2 lopte mocarele (oko 300 gr), 4 kašike maslinovog ulja, biber, so.

Lepinje sa paradajzom i mocarelom

Priprema: Zagrejte pećnicu na 200 ⁰C. Istanjite testo i stavite u podmazani pleh ili na pek papir. Zasecite ivice testa ukoso. Naizmenično ga preklopite ka unutra i ka spolja, da dobijete šaru klasa žita. Viljuškom izbodite dno testa, prekrijte sredinu masnim papirom, pospite šaku oceđenog i prosušenog  pasulja (koji je prethodno nabubrio) i stavite u pećnicu 20 minuta.

Za to vreme očistite paradajz i isecite na kolutove. U tiganju, na vrelom maslinovom ulju propržite kolutove paradajza. Mocarelu isecite na kolutove. Izvadite testo iz pećnice, odstranite pasulj sa testa, pa naizmenično ređajte mocarelu i paradajz. Stavite odozgo crne masline, polijte maslinovim uljem i vratite u pećnicu na najjače još 5 minuta da zarumeni.

Ovo jelo možete pripremiti i sa gotovim lepinjama (somuni), tako što ćete ih preseći na polovine. Tako je mnogo brže, a biće jednako dobro.

Primjedbe