Sat vremena ranije pripremite testo za lepinje i stavite šaku opranog pasulja u mlaku vodu da nabubri.
Potrebno je: 6
paradajza, 60 gr crnih maslina, 2 lopte mocarele (oko 300 gr), 4
kašike maslinovog ulja, biber, so.
![]() |
Lepinje sa paradajzom i mocarelom |
Priprema: Zagrejte pećnicu na 200 ⁰C. Istanjite
testo i stavite u podmazani pleh ili na pek papir. Zasecite ivice testa ukoso.
Naizmenično ga preklopite ka unutra i ka spolja, da dobijete šaru klasa žita.
Viljuškom izbodite dno testa, prekrijte sredinu masnim papirom, pospite šaku
oceđenog i prosušenog pasulja (koji je
prethodno nabubrio) i stavite u pećnicu 20 minuta.
Za to vreme
očistite paradajz i isecite na kolutove. U tiganju, na vrelom maslinovom ulju
propržite kolutove paradajza. Mocarelu isecite na kolutove. Izvadite testo iz
pećnice, odstranite pasulj sa testa, pa naizmenično ređajte mocarelu i
paradajz. Stavite odozgo crne masline, polijte maslinovim uljem i vratite u
pećnicu na najjače još 5 minuta da zarumeni.
Ovo jelo možete
pripremiti i sa gotovim lepinjama (somuni), tako što ćete
ih preseći na polovine. Tako je mnogo brže, a biće jednako dobro.
Primjedbe
Objavi komentar