Lepinja sa feta sirom i tikvicama

Prvo umesite testo za lepinju bez kvasca. Ono mora stajati 20-tak minuta, a vi za to vreme pripremite sve ostalo što je potrebno za ovu lepinju.

Potrebno je: 150 gr feta sira, 3 jajeta, 3 male tikvice, 1 ½  dcl slatke pavlake, malo limuna, 4 kašike maslinovog ulja, 1 kašičica origana, biber, so.

Lepinja sa feta sirom i tikvicama

Priprema: Očistite tikvice i isecite ih na štapiće. Na vrelom maslinovom ulju i jačoj vatri propržite ih 6 do 8 minuta. Zagrejte pećnicu na 200 ⁰C, premažite pleh, istanjite testo i stavite na dno pleha. Štapiće od tikvica poređajte po dnu.

U posebnoj posudi pomešajte jaja, pavlaku, biber, sok od limuna, origano i feta sir koji ste izgnječili viljuškom. Prelijte preko tikvica i stavite u pećnicu 25 minuta. Pečeno izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi desetak minuta, pre nego što ćete je izvaditi iz pleha. Služite mlako.

Primjedbe