Prvo umesite testo za lepinju bez kvasca. Ono mora stajati 20-tak minuta, a vi za to vreme pripremite sve ostalo što je potrebno za ovu lepinju.
Potrebno je: 150 gr feta sira, 3 jajeta, 3 male
tikvice, 1 ½ dcl
slatke pavlake, malo limuna, 4 kašike maslinovog ulja, 1 kašičica origana,
biber, so.
![]() |
Lepinja sa feta sirom i tikvicama |
Priprema: Očistite tikvice i isecite ih na
štapiće. Na vrelom maslinovom ulju i jačoj vatri propržite ih 6 do 8 minuta.
Zagrejte pećnicu na 200 ⁰C, premažite pleh, istanjite testo i stavite na dno
pleha. Štapiće od tikvica poređajte po dnu.
U posebnoj
posudi pomešajte jaja, pavlaku, biber, sok od limuna, origano i feta sir koji
ste izgnječili viljuškom. Prelijte preko tikvica i stavite u pećnicu 25 minuta.
Pečeno izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi desetak minuta, pre nego što
ćete je izvaditi iz pleha. Služite mlako.
Primjedbe
Objavi komentar