Potrebno je (za 4 osobe): 2 zubatca (ukupno oko 1 kg), 4 paradajza, 1 plavi patlidžan, limun, mirođija, malo kečapa, beli luk, maslinovo ulje, so, biber.
![]() |
Zubatac i plavi patlidžan |
Priprema: Očistite
ribe, izvadite im utrobu, uklonite krljušti, dobro operite i ostavite u čistoj
suvoj krpi da se osuše. Zatim ih stavite u dublji sud, posolite, pobiberite,
prelijte uljem, sitno seckanim belim lukom i iseckanom mirođijom. Ostavite da
se marinira u frižideru oko 6 sati.
U međuvremenu, iseckajte plavi patlidžan na
kockice, a isto tako i paradajz koji ste prethodno oljuštili i očistili od
semenki. Stavite tiganj na jaku vatru, sipajte u njega ulje, sitno seckan beli
luk, so, biber, pa na tome samo kratko propržite plavi patlidžan i paradajz i
ostavite da u tome stoji, kao i ribe, oko 6 sati.
Pred služenje ribe itvadite iz marinata, pažljivo
ih propržite na ulju sa obe strane. Kada požute dodajte marinirane patlidžane i
paradajz, prebacite u posudu u kojoj ćete služiti i gusto pospite svežom
mirođijom. Služite uz oštro belo vino.
Primjedbe
Objavi komentar