Umak od sardina i peršuna sa hlebom

Potrebno je: Dve manje veze peršunovog lista, 2 čena belog luka, 2 kisela krastavca, kutija sardina, 2 jaja, sredina hleba, ulje, sirće, biber, so.

Umak od sardina i peršuna

Priprema: Sitno iseckajte peršunovo lišće. Stavite sredinu hleba u drugu posudu, dodajte nekoliko kašičica sirćeta i ostavite da omekša. Tvrdo skuvajte 2 jajeta i ostavite da se ohlade.

U posebnoj posudi (avanu) izgnječite sardine (vodite računa da nisu suviše slane), dodajte isceđenu sredinu hleba i mešajte dok ne dobijete kašu. U dobijenu smesu dodajte iseckan peršun, usitnjene kisele krastavce, malo kapra (po želji), dva izgnječena žumanca. Sve zajedno mešajte dok ne dobijete homogenu masu.

Dodajte dosta ulja, neprestano mešajući sve dok ne dobijete srednje gust umak i začinite ga biberom i solju.

Primjedbe