Torta Bubamara sa pti ber keksom

Potrebno je: 250 gr putera, 200 gr suvog grožđa, 200 gr kokos brašna, 200 gr mlevenih lešnika, 300 gr mlevenog pti ber keksa, 6 kom. jabuka zlatni delišes, 200 gr čokolade, 2 dcl mleka, 200 gr prah šećera.

  • Pripremanje: Penasto umutiti prah šećer sa puterom. Dodati otopljenu čokoladu, suvo grožđe (prethodno potopljeno u mleko), izendane jabuke, samlevene lešnike, kokos brašno i samleveni pti ber keks. Masu dobro izmešati i oblikovati Buba maru.

Za beli fil: ½ l  mleka, 7 kašika brašna, 250 gr putera, 200 gr prah šećera, crvena i crna boja za kolače.

  • Priprema: Od ½ litre mleka  uzeti 6 kašika, a ostatak staviti na ringlu da provri. 7 kašika brašna umešati u odvojeno mleko i polako sipati u ono vrelo. Kuvati 10 minuta na tihoj vatri neprestano mešajući. Skuvano ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti 250 gr putera sa 200 gr prah šećera. Pomešati sa ohlađenom masom i mutiti oko 20 min.

Dečija torta Bubamara

Ukrašavanje: Od napravljenog belog fila polovinu ofarbati crnom bojom, a drugu polovinu crvenom. Obeležiti konture na buba mari i premazati crvenim i crnim filom. Za oči iskoristiti konfeta bonbone. Noge i pipke buba mare napraviti od slatkarskog testa ofarbanog crnom slatkarskom bojom. Od njega možete, ukoliko želite, napraviti i podlogu u obliku okruglog zelenog lista i žute cvtiće po njemu (ofarbati zelenom i žutom bojom).

  • Slatkarsko testo: Beli ratluk dobro umesiti sa šećerom u prahu (da bude kao plastelin) i dodati željene boje. 

Primjedbe