Potrebno je: 250 gr putera, 200 gr suvog grožđa, 200 gr kokos brašna, 200 gr mlevenih lešnika, 300 gr mlevenog pti ber keksa, 6 kom. jabuka zlatni delišes, 200 gr čokolade, 2 dcl mleka, 200 gr prah šećera.
- Pripremanje: Penasto umutiti prah šećer sa puterom.
Dodati otopljenu čokoladu, suvo grožđe (prethodno potopljeno u mleko),
izendane jabuke, samlevene lešnike, kokos brašno i samleveni pti ber keks. Masu
dobro izmešati i oblikovati Buba maru.
Za beli fil: ½ l
mleka, 7 kašika brašna, 250 gr putera, 200 gr prah šećera, crvena i crna
boja za kolače.
- Priprema: Od ½ litre mleka uzeti 6 kašika, a ostatak staviti na ringlu da
provri. 7 kašika brašna umešati u odvojeno mleko i polako sipati u ono vrelo.
Kuvati 10 minuta na tihoj vatri neprestano mešajući. Skuvano ostaviti da se
ohladi. Posebno umutiti 250 gr putera sa 200 gr prah šećera. Pomešati sa
ohlađenom masom i mutiti oko 20 min.
Ukrašavanje: Od napravljenog belog fila polovinu
ofarbati crnom bojom, a drugu polovinu crvenom. Obeležiti konture na buba mari
i premazati crvenim i crnim filom. Za oči iskoristiti konfeta bonbone. Noge i
pipke buba mare napraviti od slatkarskog testa ofarbanog crnom slatkarskom
bojom. Od njega možete, ukoliko želite, napraviti i podlogu u obliku okruglog
zelenog lista i žute cvtiće po njemu (ofarbati zelenom i žutom bojom).
- Slatkarsko testo: Beli ratluk dobro umesiti sa šećerom u prahu (da bude kao plastelin) i dodati željene boje.
Primjedbe
Objavi komentar