Potrebno je (za 40 komada): 190 gr brašna (plus za posipanje), 75 gr meda, 40 gr šećera, 15 gr Putera, 1 žumance, 1 kašičica mlevenog đumbira, ¼ kašičice cimeta u prahu, ¼ kašičice mlevenog karanfilića, ¼ kašičice mlevenog crnog bibera, ¼ kašičice mlevenog kardamoma, 1 kašičica sode bikarbone.
- Za glazuru: 50 gr šećera u prahu, 1 kašičica limunovog soka.
![]() |
Biskvitni kolačići sa medom |
Priprema:
Zagrejte med,
šećer i puter tako da dobijete honogenu masu. Sklonite sa vatre, umašajte
začine i ostavite da se ohladi.
Prosejte u
činiju 120 gr brašna, dodajte žumance, mešavinu meda i začina i sodu bikarbonu
(rastvorite je u malo tople vode). Uz stalno mešanje dodajte ostatak brašna
tako da dobijete meko i lepljivo testo, ali da se odvaja od zidova činije.
Razvaljajte
testo na dasci posutoj brašnom do debljine od 1 cm. Modlom (oblika po izboru)
vadite biskvite.
Slažite ih na
plitku tepsiju obloženu pek papirom i pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na
160 ⁰C 10-12 minuta. Pečene poslažite na rešetku za kolače i ostavite
da se ohlade.
Pripremite glazuru: Mutite žicom prah šećer i limunov sok sa kašikom
vode. Rasporedite glazuru na biskvite i ostavite da se prosuši na sobnoj
temperaturi.
Primjedbe
Objavi komentar