Sitni biskviti sa medom i začinima

Potrebno je (za 40 komada): 190 gr brašna (plus za posipanje), 75 gr meda, 40 gr šećera, 15 gr Putera, 1 žumance, 1 kašičica mlevenog đumbira, ¼ kašičice cimeta u prahu, ¼ kašičice mlevenog karanfilića, ¼ kašičice mlevenog crnog bibera, ¼ kašičice mlevenog kardamoma, 1 kašičica sode bikarbone.

  • Za glazuru: 50 gr šećera u prahu, 1 kašičica limunovog soka.

Biskvitni kolačići sa medom

Priprema:

Zagrejte med, šećer i puter tako da dobijete honogenu masu. Sklonite sa vatre, umašajte začine i ostavite da se ohladi.

Prosejte u činiju 120 gr brašna, dodajte žumance, mešavinu meda i začina i sodu bikarbonu (rastvorite je u malo tople vode). Uz stalno mešanje dodajte ostatak brašna tako da dobijete meko i lepljivo testo, ali da se odvaja od zidova činije.

Razvaljajte testo na dasci posutoj brašnom do debljine od 1 cm. Modlom (oblika po izboru) vadite biskvite.

Slažite ih na plitku tepsiju obloženu pek papirom i pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 160 ⁰C 10-12 minuta. Pečene poslažite na rešetku za kolače i ostavite da se ohlade.

Pripremite glazuru: Mutite žicom prah šećer i limunov sok sa kašikom vode. Rasporedite glazuru na biskvite i ostavite da se prosuši na sobnoj temperaturi.

Primjedbe