Potrebno je (za 4 osobe): 200 gr očišćenog ili zaleđenog graška, 350 gr paradajza, 8 lignji srednje veličine, beli luk, korijander u prahu, oštro belo ino, maslinovo ulje, so, biber.
![]() |
Lignje sa graškom i paradajzom |
Priprema: Lignjama odstranite glave, pa ih dobro operite.
U duboki tiganj sipajte čašu ulja, čašu vode, pola čaše belog vina, sitno
iseckan beli luk. Kad se to zagreje pržite lignje i ostavite na blažoj vatri
dok sva tečnost ne ispari.
Obarite grašak,
pa u posebnom tiganju zagrejte malo ulja i propržite paradajz sečen na kockice i
prethodno oguljen. Onda dodajte baren grašak, korijander, dolijte malo vode i ostavite
da se krčka dok voda ne uvri.
Stavite u ovlaš
uljem podmazanu vatrostalnu činiju, prvo lignje i rasporedite ih, pa preko njih
sipajte povrće. Zapecite u zagrejanoj rerni oko 5 minuta i služite toplo. Služite uz belo aromatično
vino.
Primjedbe
Objavi komentar