Brzinska jafa torta sa šlagom

Ovo je jedna brzinska, vrlo jednostavna i ukusna torta, bez pečenih kora. Bila je pripremljena za jedno obično, malo prošireno porodično okupljanje uz ručak.  Poslužila je kao slatki desert, bez posebne dekoracije. Za nju je upotrebljena dupla mera iz priloženog recepta, jer je porodični skup bio nešto veći od uobičajenog.

Potrebno je (za manju tortu): 1 kg jafa keksa, 3 dcl mleka, 1 margarin, 2 krem šlaga.

  • Za fil: 3 pudinga od vanile, 18 kašika šećera, 1 l mleka, 1 margarin.

Brza jafa torta

Priprema: Svaki jafa keks prelomiti na pola u veću posudu. Skuvati 3 dcl mleka i 1 margarin da postane ujednačena masa. Ohladiti, time preliti keks, pa zamesiti i oblikovati koru.

  • Fil: 3 pudinga od vanile i 18 kašika šećera skuvati u 1l mleka. U ohlađeno dodati 1 urađen margarin.

Filovanje: Oblikovana kora od jafa keksa – Fil od pudinga – Dva ulupana šlaga.

Primjedbe