Jednostavna torta, a svečani izgled joj daje bogata dekoracija.
Potrebno je:
Za
kore: 5 jaja, 250 gr šećera.
Za
fil: 15 jaja, 15 kašika
šećera, 2 kašike bbrašna, 2 kašike gustina, 2 čaše (od jogurta) mleka, 250 gr
mlevebih oraha, 370 gr margarina, 10 kašika šećera u prahu.
Priprema:
Kore: Umutiti 3 kore od po 5 belanaca sa 250
gr šećera. Peći u plehu sa masnom hartijom na tihoj vatri – sušiti
oko 30 minuta.
Fil: Skuvati krem na pari od 15 žumanaca, 15
kašika šećera, 2 kašike brašna, 2 kašike gustina i 2 čaše mleka,
Posebno
umutiti 370 gr margarina sa 10 kašika šećera u prahu. Dodati 250 gr mlevenih
oraha. Sjediniti krem i margarin uz duže miksanje. Filovati kore, a okolo
premazati umućenim šlagom.
Dekoracija: Torta je presvučena šlagom, a cvetovi
su napravljeni od kuvanog šećera. Možete ih uraditi i prema sopstvenoj
kreaciji.
Primjedbe
Objavi komentar