Špageti Bolonjeze sa junetinom

Potrebno je (za 4-6 osoba): 2 presovana čena belog luka, 1 veća seckana glavica crnog luka, 1 sitno iseckana šrgarepa, 1 struk celera (sitno iseckan), 500 gr nemasnog junećeg mlevenog mesa, 500 ml juneće supe, 375 ml crvenog vina, 2 konzerve po 450 gr pasiranog paradajza, 1 kašičica šećera, 4 kašike iseckanog svežeg peršunovog lista, 500 gr špageta, rendani parmezan.

Špagete sa mlevenom junetinom

Priprema: U većoj posudi zagrejte malo maslinovog ulja, dodajte beli i crni luk, šargarepu i celer, pa dinstajte na laganoj vatri uz povremeno mešanje oko 5 minuta. Pojačajte temperaturu, dodajte mleveno meso i dinstajte dok se komadići mesa ne počnu odvajati (povremeno mešajte viljuškom). Dodajte supu, crveno vino, paradajz, šećer i sitno seckan peršunov list. Ostavite da vri na laganoj vatri oko 90 minuta uz povremeno mešanje, a pred kraj dodajte so I biber po ukusu.

U slanoj vodi skuvajte špagete. Servirajte ih prelivene masom od mesa i povrća, a odozgo pospite rendanim parmezanom.

Primjedbe