Potreno je (za 8 osoba):
- Za puslicu: 250 gr šećera, 10
belanaca, kašičica limunovog soka, prstohvat soli.
- Za krem: 200 gr čokolade za kuvanje, 100 gr slatke pavlake.
![]() |
Korneti od puslica |
Priprema:
- Puslica: Napravite čvrst sneg od belanaca (dodajte malo soli, lakše se muti),
postepeno umešajte 50 gr šećera. Ostatak šećera (200 gr) stavite na tihu vatru
da se topi. Istopljeni šećer postepeno dodajte u sneg od belanaca uz neprestano
mućenje. Masa treba da bude sjajna i čvrsta. Metalne kalupe (16) oblika korneta
sa spoljašnje strane obložite pek papirom i stavite ih da stoje uspravno. Masu
za puslicu sipajte u poslastičarsku vrećicu (stavite modlu glatkih ivica).
Polako, spiralno istiskujte masu oko konusa počev od osnove ka vrhu. Stavite u
pećnicu i sušite na 50 ⁰C. Biće potrebno 3-4 sata. Suve
ostavite da se ohlade pa ih pažljivo, sa papirom, skinite sa kalupa.
- Krem: Izlomite čokoladu, istopite je na pari, umešajte slatku pavlaku, sjedinite i ostavite da se prohladi. Mlak krem mutite mikserom dok ne postane penast. Stavite u poslastičarsku vrećicu (stavite zvezdasti kalup) i napunite kornite, a prethodno uklonite papir.
Primjedbe
Objavi komentar