Potrebno je (za 4 osobe): 200 gr pirinča, 2 plava patlidžana, 2 mlada luka, seckano mešano začinsko bilje – bosiljak/peršun/majoran, 1 komad pečene paprike (na roštilju), rendani parmezan, komad mladog sira, supa od povrća (kocka), maslinovo ulje, so, biber.
![]() |
Rolnice od patlidžana sa rižotom |
Priprema: Uzdužno
isecite plave patlidžane (treba
vam 12 šnita iste debljine). Posolite ih i ostavite da odstoje, isperite,
ocedite, pa pospite sa malo ulja. Kratko ih propržite, dodajte pirinač pa i
njega propržite. Prelivajte toplom supom (oko ½ litre) malo po malo. Pirinač
je gotov za oko 14 minuta. Na kraju posolite i pobiberite i dodajte seckano
začinsko bilje i papriku sečenu na kockice.
Ostavite da se prohladi pa napravite od pirinča
12 valjaka (deo pirinča
ostavite na stranu - jednu punu kašiku).
Umotajte pripremljene valjke od pirinča prvo u tanku krišku sira, a
potom u plave patlidžane. Poslažite rolnice u vatrostalnu činiju podmazanu
uljem, između stavite rižoto koji ste ostavili po strani, obilato pospite
rendanim parmezanom i stavite u pećnicu da se gratinira (na poziciju za roštilj). Pre služenja,
ostavite da se prohladi nekoliko minuta.
Primjedbe
Objavi komentar