Potrebno je (za 8 komada): 150 gr nemasnog junećeg mesa, 150 gr mlevenih kobasica za roštilj, 1 manja glavica sitno seckanog (ili rendanog) crnog luka, 2 jajeta, 1 čen presovanog belog luka, 1 kašika barbekju sosa, 3 kašičice Vurster sosa, 40 gr prezle, 2-3 sveža struka peršuna (sitno iseckana), 2 komada zamrznutog lisnatog testa, paradajz ili čili sos kao prilog.
![]() |
Rolnice od mlevene junetine |
Priprema: Zagrejte pećnicu na 180 ⁰C, obložite
tepsiju masnom hartijom. Od mesa, luka, peršuna, sosova, prezle, jaja, bibera i
soli umesite rukama gustu masu i ostavite po strani. Razvucite lisnato testo i
podelite na 4 dela. Ulupajte jedno jaje i njime premažite površinu testa. Meso
takođe podelite na 4 jednaka dela, pa svaki deo stavite na po 1 komad testa i
formirajte rolnu. Svako parče prepolovite, tako da dobijete 8 komada.
Posložite u
tepsiju, premažite odozgo ostatkom ulupanog jajeta i malo zasecite ukoso nožem.
Pecite oko 35 minuta, dok rolnice ne postanu hrskave i tamno žute boje.
Servirajte sa sosom od paradajza ili čili papričica.
Primjedbe
Objavi komentar