Predjelo od krompira i brokolija

Potrebno je (za 8 osoba): 1 kg krompira, 500 gr bundeve, 300 gr brokola, 250 gr oljuštenog kestena, 50 gr sira (za rendanje), 3 male glavice crenog luka, rendani parmezan, puter, maslinovo ulje, so, biber.

Kocke od krompira i brokolija

Priprema:

  1. Očistite bundevu, oljuštite i isecite na tanke režnjeve. Stavite krompir da se kuva. Brokole podelite na cvetiće i kratko ih kuvajte (2 minuta).
  2. Nasečenu bundevu propržite na malo ulja u vrelom tiganju podmazanom uljem.
  3. Sitno naseckan crni luk propržite na malo putera, dodajte kesten, posolite, pobiberite i sve zajedno dinstajte oko 12 minuta. Kada je gotovo, sitno iseckajte.
  4. Prebacite iseckani kesten u činiju, dodajte krupno rendani sir, kašiku parmezana, posolite i pobiberite. Oljuštite kuvani krompir, izgnječite ga i začinite sa malo soli, bibera i ulja.
  5. Podmažite 8 malih četvrtastih kalupa (7x7 cm) uljem, na dno svakog stavite komad pek papira, obložite ih i po obodu papirom. Uz dve strane kalupa stavite komad bundeve, a uz druge dve brokole. U sredinu stavite pripremljeni kesten, a prostor između popunite krompirom.
  6. Poravnajte nadev. Ostatak krompira stavite u poslastičarsku vrećicu (zvezdasta modla) i ukrasite površinu (kao na slici). Stavite sve u pećnicu I pecite oko 20 minuta na 190 ⁰C. Izručite na tanjir i služite toplo.

Primjedbe