Potrebno je (za 8 osoba): 1 kg krompira, 500 gr bundeve, 300 gr brokola, 250 gr oljuštenog kestena, 50 gr sira (za rendanje), 3 male glavice crenog luka, rendani parmezan, puter, maslinovo ulje, so, biber.
![]() |
Kocke od krompira i brokolija |
Priprema:
- Očistite bundevu, oljuštite i isecite na tanke režnjeve. Stavite krompir da se kuva. Brokole podelite na cvetiće i kratko ih kuvajte (2 minuta).
- Nasečenu bundevu propržite na malo ulja u vrelom tiganju podmazanom uljem.
- Sitno naseckan crni luk propržite na malo putera, dodajte kesten, posolite, pobiberite i sve zajedno dinstajte oko 12 minuta. Kada je gotovo, sitno iseckajte.
- Prebacite iseckani kesten u činiju, dodajte krupno rendani sir, kašiku parmezana, posolite i pobiberite. Oljuštite kuvani krompir, izgnječite ga i začinite sa malo soli, bibera i ulja.
- Podmažite 8
malih četvrtastih kalupa (7x7 cm) uljem, na dno
svakog stavite komad pek papira, obložite ih i po obodu papirom. Uz dve strane
kalupa stavite komad bundeve, a uz druge dve brokole. U sredinu stavite
pripremljeni kesten, a prostor između popunite krompirom.
- Poravnajte nadev. Ostatak krompira stavite u poslastičarsku vrećicu (zvezdasta modla) i ukrasite površinu (kao na slici). Stavite sve u pećnicu I pecite oko 20 minuta na 190 ⁰C. Izručite na tanjir i služite toplo.
Primjedbe
Objavi komentar