Pečene paprike u neobičnom umaku

Potrebno je: 3 paprike različitih boja (crvena, zelena, žuta), 50 gr peršunovog lista, 2 fileta inćuna (iz soli ili slane sardele), 1 kašičica kapara (iz soli), natopljena sredina od 1 zemičke (kifle), 1-2 čena belog luka, maslinovo ulje, sirće.

Paprika u umaku sa inćunima

Priprema: Ispecite paprika, potparite ih i oljuštite, pa oćistite od semena. Presecite ih na polovine, odstranite žilice i isecite na komadiće. Stavite ih u posudu, začinite uljem i ostavite da se sasvim ohlade. Očistite peršunov list, operite i osušite. Filete inćuna i kapare operite hladnom vodom da uklonite višak soli, očistite beli luk. Natopite sredinu zemičke u sirćetu i dobro ocedite.

Zajedno iseckajte: peršun, filete inćuna, kapare, beli luk, natopljen hleb i stavite u drugu posudu. Dobro sve izmešajte drvenom varjačom, dodajući postepeno dosta maslinovog ulja (ovaj umak treba da bude ređi). Prelijte umakom paprike, promešajte i stavite u hladnjak, gde treba da odstoji 24 sata pre služenja.

Ovako pripremljene paprike savršeno idu uz rozbif, kao i sve druge vrste mesa, hladne ili tople. Možete ih služiti i same kao predjelo, uz barena jaja isečena na kriške, sa suvim mesom.

Primjedbe