Potrebno je (za 6 osoba): 600 gr lisnatog testa, 500 gr pilećeg mesa isečenog na kockice, 6 tankih junećih šnicli (oko 360 gr), 300 gr luka, 100 gr pršute isečene na kockice, susam, jaje, brendi, maslinovo ulje, so, biber u zrnu.
![]() |
"Granatine" u lisnatom testu |
Priprema:
Sitno iseckajte
luk pa ga prodinstajte na malo ulja, dodajte 2 kutlače vode i posolite. Kada je
luk gotov dodajte piletinu i propržite sve zajedno desetak minuta. Dodajte
pršut, prelijte brendijem, eventualno dosolite, pobiberite, zapalite, sklonite
sa vatre.
Juneće šnicle
istanjite tučkom za meso. Kao “modal” će vam poslužiti kutlača.
U kutlaču stavite juneću šniclu, udubljenje napunite pripremljenom piletinom,
prekrijte mesom koje prelazi preko oboda kutlače. Izvadite ovako napravljenu “granatinu”, a zatim na isti način
pripremite i ostale.
Lisnato testo razvaljajte do 3 mm debljine,
isecite ga kružno. Svaku “granatinu”
stavite na komad isečenog testa, prekrijte drugim delom testa, dobro
pritisnite ivice (veliki
“ravioli”) i premažite umućenim jajetom. Ukrasite površinu trakama od lisnatog
testa (napravite ih od ostataka) pa i njih premažite jajetom. Pospite susamom i
pecite u pećnici na 190 ⁰C oko 15 minuta.
Pečene
“granatine” izvadite iz pećnice. Služite tople uz prilog po izboru.
Možete ih, na primer, poslužiti uz salatu koju ćete ukrasiti zrncima nara itd.
Primjedbe
Objavi komentar