Pečene “granatine” u lisnatom testu

Potrebno je (za 6 osoba): 600 gr lisnatog testa, 500 gr pilećeg mesa isečenog na kockice, 6 tankih junećih šnicli (oko 360 gr), 300 gr luka, 100 gr pršute isečene na kockice, susam, jaje, brendi, maslinovo ulje, so, biber u zrnu.

"Granatine" u lisnatom testu

Priprema:

Sitno iseckajte luk pa ga prodinstajte na malo ulja, dodajte 2 kutlače vode i posolite. Kada je luk gotov dodajte piletinu i propržite sve zajedno desetak minuta. Dodajte pršut, prelijte brendijem, eventualno dosolite, pobiberite, zapalite, sklonite sa vatre.

Juneće šnicle istanjite tučkom za meso. Kao “modal” će vam poslužiti kutlača. U kutlaču stavite juneću šniclu, udubljenje napunite pripremljenom piletinom, prekrijte mesom koje prelazi preko oboda kutlače. Izvadite ovako napravljenu “granatinu”, a zatim na isti način pripremite i ostale.

Lisnato testo razvaljajte do 3 mm debljine, isecite ga kružno. Svaku “granatinu” stavite na komad isečenog testa, prekrijte drugim delom testa, dobro pritisnite ivice (veliki “ravioli”) i premažite umućenim jajetom. Ukrasite površinu trakama od lisnatog testa (napravite ih od ostataka) pa i njih premažite jajetom. Pospite susamom i pecite u pećnici na 190 ⁰C oko 15 minuta.

Pečene “granatine” izvadite iz pećnice. Služite tople uz prilog po izboru. Možete ih, na primer, poslužiti uz salatu koju ćete ukrasiti zrncima nara itd.

Primjedbe