Najlon torta sa belim fondanom

Potrebno je:

  • Za koru: 12 jaja, 400 gr šećera, 1 kašika sirćeta, 3-4 kašike gustina.
  • Za fil: 0,5 l mleka, 6 kašika šećera, 12 kašika brašna, 12 jaja, 1 ½ mrgarina, 2 kesice šlaga, 100 gr čokolade, 150 gr mlevvenog keksa, 10 krem bananica.

Najlon torta sa fondanom

Priprema:

  • Kora: Umutiti 12 belanaca, 400 gr šećera, 1 kšiku sirćeta i 3-4 kašike gustina. Ovu koru peći na 100-150 ⁰C oko 1 sat u nešto većoj tepsiji.
  • Fil: Skuvati krem od 0.5 l mleka, 6 kašika šećera, 12 kašika brašna i 12 žumanaca. Sve ovo umutiti u hladnom mleku i potom kuvati dok se ne zgusne.
  • U ohlađen krem dodati 1 ½ margarin, prethodno umućen. Posebno umutiti 2 šlaga, pa ih sjediniti u prethodnu masu. Fil podeliti na 2 dela. U prvi deo staviti 100 gr rendane čokolade i 150 gr mlevenog keksa. U drugi deo dodati 10 komada seckanih krem bananica.

Redosled filovanja: Kora – Fil od čokolade – Fil sa seckanim krem bananicama – Odozgo 3 kesice umućenog šlaga.

Dekoracija: Torta je presvučena fondanom, a cvetovi i dekoracija napravljeni su od gum paste.

Primjedbe