Musaka od jagnjetine sa krompirom

Potrebno je (za 4-6 osoba: 750 gr pečenog jagnjećeg mesa, 25 gr putera, 2 luka isečena na tanke kolutove, 30 gr brašna, ½ kašičice senfa u prahu, 275 ml pileće supe, 2 kašike sveže seckane nane, 1 kašika seckanog peršunovog lista, 2 kašike Vurster (Vorčester) sosa.

Kora za prekrivanje smese od mesa: 4 velika kuvana krompira, 60 ml vrelog mleka, 30 gr putera.

Musaka od mlevene jagnjetine

Priprema: Podmažite vatrostalnu tepsiju sadržine jagnjetine2 l, zagrejte pećnicu na 210 ⁰C. Iseckajte pečeno jagnjeće meso i sameljite ga u mašini za mlevenje mesa. Zagrejte puter i dinstajte na njemu luk, odozgo pospite brašnom i senfom u prahu, dodajte supu, sve izmešajte i ostavite da se kuva. Dodajte meso, nanu, peršun, Vurster sos, malo soli i bibera. Izmešajte i stavite u podmazanu vatrostalnu tepsiju.

Ispasirajte kuvani krompir, dodajte mleko, puter, so i biber, tako da dobijete prilično čvrstu masu (po potrebi dodajte mleko). Smesu od mesa premažite masom od krompira, pa pecite u rerni 40-50 minuta.

Primjedbe