Lisnato testo sa kesten pireom

Potrebno je (za 4 osobe): 1 pakovanje lisnatog testa, 1 dcl mleka, 200 gr pekmeza od narandže ili kajsije, 200 gr gotovog kesten pirea, 50 gr prah šećera, 50 gr oljuštenih badema isečenih na listiće, liker od narandže.

Lisnato testo i kesten pire

Priprema: Lisnato testo tanko razviti i iseći na 4 jednake kore. Izbosti ih viljuškom i staviti na pleh poprskan vodom. Peći na 180 ⁰C 10 minuta, dok testo ne dobije lepu boju. Ostaviti da se ohladi.

U kesten pire dodavati, uz mućenje, toplo mleko i liker da se dobije gustina pogodna za premazivanje. Pekmez dobro zagrejati. Tri kore premazati prvo pekmezom, a zatim pireom, pa složiti jednu na drugu. Poslednju koru tanko premazati pekmezom, posuti bademom I prah šećerom.

Ostaviti da odstoji na sobnoj temperature 30 minuta, nakon toga se može poslužiti.

Primjedbe