Potrebno je (za 4 osobe): 1 pakovanje lisnatog testa, 1 dcl mleka, 200 gr pekmeza od narandže ili kajsije, 200 gr gotovog kesten pirea, 50 gr prah šećera, 50 gr oljuštenih badema isečenih na listiće, liker od narandže.
![]() |
Lisnato testo i kesten pire |
Priprema: Lisnato testo tanko razviti i iseći na
4 jednake kore. Izbosti ih viljuškom i staviti na pleh poprskan vodom. Peći na
180 ⁰C 10 minuta, dok testo ne dobije lepu boju. Ostaviti da se ohladi.
U kesten pire
dodavati, uz mućenje, toplo mleko i liker da se dobije gustina pogodna za
premazivanje. Pekmez dobro zagrejati. Tri kore premazati prvo pekmezom, a zatim
pireom, pa složiti jednu na drugu. Poslednju koru tanko premazati pekmezom,
posuti bademom I prah šećerom.
Ostaviti da
odstoji na sobnoj temperature 30 minuta, nakon toga se može poslužiti.
Primjedbe
Objavi komentar