Potrebno je (za 4 osobe): 500 gr mlevenog pilećeg mesa, 2 čena presovanog belog luka, 80 gr prezle, 1 kašičica rendane korice limuna, 1 kašičica listića majčine dušice, 1 ulupano jaje, 1 kašika maslinovog ulja, 2 kašike soka od limuna, so i biber.
- Za sos od jogurta i nane: 200 gr jogurta, 1 kašika usitnjemih svežih listća nane, 1 kašičica sitno seckanog limuna.
![]() |
Kuglice od piletine u sosu |
Priprema: Pomešajte mleveno pileće meso sa belim
lukom, prezlom, koricom limuna, majčinom dušicom i jajetom. Dodajte so i biber
po ukusu i rukama umesite čvrstu masu. Ovlažite ruke, pa formirajte loptice
(količina neka odgovara jednoj kašici), stavite ih na tepsiju i ostavite 30
minuta na hladnom mestu. U međuvremenu od navedenih sastojaka uradite sos od
jogurta, zatim zagrejte ulje u tiganju, pa pecite kuglice sa svih strana da
ravnomerno požute. Poprskajte ih sokom od limuna i odozgo malo posolite.
Servirajte sa sosom.
Savet: Po želji i
ukusu, uz pečene kuglice možete služiti slatki ili ljuti sos od paradajza ili
soje.
Primjedbe
Objavi komentar