Potrebno je (za 6-8 osoba): 500 gr sasvim kratke testenine (ditaloni), 1 mala tikvica, 200 gr graška, 10 špargli, ¼ glavice karfiola, 1 mrkva, 100 gr praške šunke, 2 kašike jačeg senfa, sok od 1 limuna, 1 kašika belog sirćeta (jabukovog, ili drugog po ukusu), 5 kašika maslinovog ulja, 1 kašika seckanog estragona (svežeg ili suvog začina), so, biber.
![]() |
Testenina sa povrćem i praškom šunkom |
Priprema: Skuvajte povrće ukoliko je moguće na pari, ali ge nemojte prekuvati. Potom šparglu isecite na komadiće dužine oko 2 cm, tikvice i mrkvu na kockice, a karfiol na najmanje cvetiće. Posebno umutite senf, limunov sok, sirće, ulje, estragon, so I mleveni biber.
Skuvajte
testeninu u dosta slane vode, ocedite, dodajte pripremljeno povrće i šunku
isečenu na kockice, prelijte pripremljenim prelivom. Ostavite da odstoji bar
pola sata, da se ukusi sjedine.
Primjedbe
Objavi komentar