Jesenja štrudla od mešanog voća

Potrebno je (za 4 osobe): 750 gr kiselih jabuka,250 gr brašna, 100 gr putera, 700 gr krušaka, 300 gr suvih kajsija, 100 gr mlevenih badema, 80 gr kandiranog ili ušećerenog voća (ili voća iz slatka), 60 gr lešnika, 80 gr šećera, 1 jaje, ulje, malo soli, prah šećer, rum.

Štrudla od mešanog voća

Priprema: Umesiti glatko testo od brašna, jajeta, 4 kašike mlake vode, 2 kašike ulja i malo soli. Umešeno testo ostaviti desetak minuta da se odmori. Iseckati jabuke i kruške, dodati sitno seckane kajsije, kandirano voće i rum.

Testo razviti na dimenzije 70x40 cm, premazati ga puterom i posuti mlevenim bademom. Nafilovati voćem, odozgo posuti krupno mlevenim lešnikom, urolati i peći u rerni zagrejanoj na 200 ⁰C oko 30 minuta. Prohlađeno posuti prah šećerom. Možete slušiti mlako ili hladno.

Primjedbe