Potrebno je:
- Za belu
koru: 10 jaja,500 gr šećera.
- Za crnu koru: 300 gr šećera, 300 gr mlevenih oraha, 10 jaja.
- Za I fil: 10 jaja, 7 kašika brašna, 3 kašike gustina, 10 kašika šećea, 600 ml mleka, 250 gr mlevenih oraha, 250 gr margarina, 250 gr šećera u prahu.
- Za II fil: 150 gr mlevenog plazma keksa, 1 čaša soka pomorandže, 150 gr mlevenih oraha, 4 štangle čokolade, 125 gr margarina, 150 gr šećera u prahu, 1 krem šlag od čokolade.
![]() |
Ekskluziv torta |
Priprema:
- Priprema bele kore: 10 belanaca umutiti sa 500 gr šećera i u plehu sušiti koru na 150 ⁰C oko 1 sat.
- Priprema crne kore: Uđpinovati 300 gr šećera sa jednom čašom vode. Skloniti sa vatre i u vruće dodati 300 gr mlevenih oraha. U malo prohlađenu masu dodati 10 šumanaca (jedno po jedno) i na kraju sneg od 10 belanaca. Masu izjednačiti, sipati u podmazan pleh i peći koru. Koru peći u plehu od rerne ili velikoj okrugloj tepsiji.
- I fil: 10 žumanaca, 7 kašika brašna, 3 kašike gustuna i 10 kašika šećera skuvati u 600 ml mleka. U ohlađen krem dodati 250 gr mlevenih oraha ili badema i 250 gr penasto umućenog margarina sa 250 gr šećera u prahu.
- II fil: 150 gr mlevenog plazma keksa preliti čašom soka od narandže, dodati 150 gr mlevenih oraha, 4 štangle otopljene čokolade, 125 gr umućenog margarina sa 150 gr šećera u prahu i jednim krem šlagom od čokolade ili kakaa.
Postupak
filovanja: Crna kora –
Fil I – Bela kora – Fil II – Celu tortu premazati šlagom.
Dekoracija: Torta je presvučena fondanom, a cvetovi
i dekoracija su napravljeni od gum paste.
Primjedbe
Objavi komentar