Ćureći minjom sa njokama u sosu

Ovo je recept iz emisije "Svet na tanjiru", snimane u ekskluzivnim hotelima i restoranima, koju je nekada emitovao TV Studio B.

Potrebno je (za 1 osobu): 250 gr ćurećeg belog mesa, njoke od krompira 100 gr, 100 gr mladog spanaća, dižonski senf 10 gr, 1 dcl slatke pavlake, 0,05 dcl brendija, kašika meda.

Ćureći minjoh u sosu

Priprema: Meso se formira kao veliki minjon, posoli, pobiberi i zatim peče na roštilju. Za to vreme skuvati njoke i blago ih ugrejati na puteru. Spanać skuvati  i propržiti na puteru, začiniti ga suvim začinom. Zagrejati brendi, dodati slatku pavlaku, dižonski senf i kašiku meda.

Kada dobijemo željenu gustinu sosa, pristupimo serviranju. Na tanjir za serviranje stavimo podlogu od njoka, a preko njih ćureće belo meso i sa strane formirati spanać. Sve to podlijemo sosom i dekorišemo listićima od pečenog paradajza i luka (prethodno grilovani na roštilju ili u fritezi).


Primjedbe