Ovo je recept iz emisije "Svet na tanjiru", snimane u ekskluzivnim hotelima i restoranima, koju je nekada emitovao TV Studio B.
Potrebno je (za 1 osobu):
250 gr ćurećeg belog mesa, njoke od krompira 100 gr, 100
gr mladog spanaća, dižonski senf 10 gr, 1 dcl slatke pavlake, 0,05 dcl
brendija, kašika meda.
![]() |
Ćureći minjoh u sosu |
Priprema: Meso se formira kao veliki minjon,
posoli, pobiberi i zatim peče na roštilju. Za to vreme skuvati njoke i blago ih
ugrejati na puteru. Spanać skuvati i
propržiti na puteru, začiniti ga suvim začinom. Zagrejati brendi, dodati slatku
pavlaku, dižonski senf i kašiku meda.
Kada dobijemo
željenu gustinu sosa, pristupimo serviranju. Na tanjir za serviranje stavimo
podlogu od njoka, a preko njih ćureće belo meso i sa strane formirati spanać.
Sve to podlijemo sosom i dekorišemo listićima od pečenog paradajza i luka
(prethodno grilovani na roštilju ili u fritezi).
Primjedbe
Objavi komentar