Jednostavna krompirova pita koja se vrlo često priprema u vreme posta.
Potrebno je: 800 gr
kora za pitu, 2 dcl ulja, 3 glavice crnog luka, 1 ½ kg krompira, 2 dcl vode,
so.
Priprema: Oljuštite
krompir i istružite ga na rendetu. Na delu ulja propržite sitno seckan luk pa
ga pomešajte sa krompirom. Posolite, pobiberite i opet izmešajte. Podmažite
pleh i uključite pećnicu na 220 stepeni. Uzimajte jednu po jednu koru,
poprskajte je uljem, premazujte nadevom od krompira i luka, savijajte u rolnu i
spuštajte u pleh.
Složenu pitu pecite oko 10 minuta, pa smanjite
temperaturu na 200 stepeni i pecite još oko pola sata. Vrelu pitu prelijte
mešavinom ulja i proključale vode. Vratite u pećnicu da upije tečnost. Zatim je
izvadite, pokrijte i ostavite da se malo ohladi.
Koristiti možete običnu četvrtastu tepsiju ili u
okrugloj tepsiji napraviti savijaču.
![]() |
Posna krompir pita |
Primjedbe
Objavi komentar